9.09.2019 г., 10:48 ч.

Изгаряне на спомени 

  Поезия
472 0 0

Мирише ми на пушек.
И димят
запалените есенни листа.
На куп 
с греблото в двора
сбрахме ги
и гледахме как сенките
от летни спомени
се запровирват тайнствено
през клоните на ореха.
Лютѝ.
От недопечени обелки
и от орехова шума
не,
а от безкрайна жалост.

Сърдити
капки дъжд
върху огнището покапват,
за да спрат
изгаряне на спомени.
Нахалост.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??