27.01.2008 г., 19:36 ч.

Изгревът на новия ден 

  Поезия » Пейзажна
1194 0 2

                   Изгревът на новия ден

Угасват звезди,

за миг тишина обзема цялата земя,

неусетно идва новият ден

красив и опиянен.

 

Отваря небето врата

на своята прекрасна зора,

с огнени стрели обстрелва света

в чудни нюанси и - светлина.

 

Извира като забързана река,

облива всичко в червенина,

разпръсква сякаш със ръка

златисти лъчи и - светлина.

 

Окъпано слънцето в морската шир,

възкачва високо в небесния мир,

възвестява с птичата песен на света,

че отново е дошъл денят.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??