15.04.2012 г., 11:35 ч.

Изкатерване на греховете 

  Поезия » Философска
659 0 8


Небесна стълба. Тежък ден.
Небесни стъпала за горе…
Един Христос обикновен
катери земните подпори.

А колко халтави са те...
Как не един нагоре тръгна!
И не един на този свят
със мислите за там обръгна.

А тоз Христос от плът и кръв
изкачва стълбата нечуто.
Проскърцват ставите напук –
Голгота е една... Наслука!

Една ли? Всеки божи ден
минавам хиляди Голготи.
Христос пораства вътре в мен.
Да имах още сто животи,

които да раздавам днес...
Уви, небетата не питат,
защо от трънния венец
предсмъртен ореол се сплита.

Небесна стълба. Само той
след всичко може да възкръсне –
вечèри тайни, Боже мой,
и трийсет сребърника грешни.

Разпети петъци, тълпа...
Небесна стълба за нагоре –
Христос с небесни стъпала
катери греховете, хора!


© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??