14.05.2008 г., 10:27 ч.

Изкрещени молитви 

  Поезия » Любовна
1382 0 32

 

 

Изкрещени молитви

 

 

Оглуша тишината

с онемелите думи.

Изкрещявах наум

любовта си.

С дъх ме простреля

вятър безумен.

Разпилях се.

Отрони въздишка

душата ми.

Завалях теменужено.

Цветна сълза.

Приютих се

в очите ти - сините.

Ще угасна след миг -

във тъга,

недолюбена...

като слънце,

посрещащо зимата.

И слепеят надежди.

Изкълваха ги враните.

Как да вярвам

в поличби

за щастие?

Изковах от сълзите си

бели олтари.

 

И се моля да дойдеш -

като сетно причастие.

 

 

21.04.2008 г.

 

 

 

 

 

© Гергана Шутева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??