Брат и сестра
танцуват в самота...
В тъмата на нощта,
под лунна светлина,
танцуват в самота
брат и сестра...
Гора...
и в гората – сенки,
между сенките – лъчи, дъга,
а в дъгата-облаци сребристи.
Трептящ камбанен звън
и шум на молещи очи,
и вик,
и стон
от мъка и от сладост
и после...
грозна тишина.
Ръка вплетена във друга
и шум на безнадеждно молещи очи...
"Ще бъдеш ти до мен, нали?"
Мълчи..
и шумът обгръща ни безбрежно
само аз и ти,
съвсем сами,
в тъмата на нощта,
под лунна светлина
танцуваме, обгърнати в сладка самота.
Толкова е мрачно,
а такава топлина облива
очите ми, ръцете ми, косите ми.
Поглед вперила бездънно в твоя,
губя се и пак се преоткривам
и се лутам,
наслаждавам се,
разхождам се
бавно и полека
като дете с балон в ръка,
поело неизбежно своята пътека,
наречена "съдба"..
И виждам аз искри,
лъчисти и сияйни.
Протягам аз ръце към тях
да ги докосна за минутка,
да усетя блясъка им върху кожата си
и настръхвайки да се омайвам;
да потъвам надълбоко
в сладостта на моя блян
и заспивайки, да се събуждам
в новия си свят
пъстър и потаен.
Тъмнина.
Чува се само грозна тишина,
а спокойствие в мрака
изгаря нежно моите вени.
Очи,
отворени широко
и дъх
за тебе зажаднял.
Пляска със криле
птица нависоко...
"Кога ще мога да те зърна пак?"
Гора...
и в гората сенки.
Трептящ камбанен звън
и шум на безнадеждно молещи очи,
ръка вплетена във друга...
на света сме само аз и ти!
Малкият ни, скромен, но уютен свят,
домът на нашите мечти,
в който вечно ще бъдем само аз и ти-
брат и сестра,
потънали в греха!
В тъмата на нощта,
под лунна светлина
танцуваме във самота
аз и ти -
брат и сестра...
© Божидара Николаева Всички права запазени