17.03.2019 г., 11:00 ч.  

Изкуство 

  Поезия » Философска
235 0 0

Тъжна и ранима е душата на поета,

той рисува с красотата на своята тъга

и любовта му насила заради изкуството отнета. Поетът е удавник, търсещ неподадена ръка.

Той плаче със стихове за всяка страдаща душа

и като капещите сълзи ,

се подреждат думите по белите листа.

Сякаш той тъжал е с теб за всяка обич бивша. Сякаш и него го е боляло на същите места.

Тъмна, мрачна е душата на поета

и носи свойто тежко бреме - да превърне в цвете потъпкания стрък от болка и с утеха

да топли нечия душа в това студено време. МК

© Мария Коцева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??