21.01.2014 г., 22:18 ч.

Излишно 

  Поезия » Друга
523 0 2

Излишно е да казваш „Остани”.
Каквото и да кажеш, ще е празно.
Дотолкова, че всичко ще кънти
без смисъл. Глухо и неясно.
Сърцето ще забрави за преди.
Дома и топлата ти пазва.
Ще тръгне и ще диша отстрани.
Уверено. Почти безстрашно.
Навярно всичките злини
ще се опълчат срещу тебе.
Небето ти ще се сниши
до там - до невъзможно.
До някъде извън света.
Първично. Вкоренено. Изначално.
Не можеш да се учиш на любов
и нито да я случиш незабавно.
Излишно е. И по-добре мълчи.
Оставането трябва да е нужно.
Доброто е добро и в лоши дни.
И затова е силно.

© Соня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??