25.05.2019 г., 22:47 ч.

Излязох днес 

  Поезия
507 0 0

Излязох днес, оцет си купих, 
а гъбата съдбата пак ще подбере, 
да бъдат на душата мъките по-дълги
е грижата и днес. 
Излязох днес и пиката потърсих! 
Оная с остър  връх! 
Когато ме прониже в сърцето, 
душата ми да пуска дълго кръв! 
Излязох днес, черупката разчупил, 
да търся слънце някъде навън! 
Да срещна другата любов
и друга пика,
да бъде милостива тя! 
Сърцето любов да срещне
и пак от душата ми изстрадала 
да потече любовна топлота!
Излязох гъбата да търся, 
оная цялата в оцет, 
душата дето дълго в мъката задържа, 
дорде душа мечтае  полет от любов! 
Любов аз тръгнах днес да търся, 
оцета купих пръв!

Максим Велков

© Максим Велков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??