24.05.2017 г., 15:56 ч.

Излъгана любов 

  Поезия » Любовна
407 1 2

Излъгана любов

 

 

Недей да криеш погледа виновен!
Обичаш друг! Това отдавна знам!
Аз бях от твоята любов отровен!
Но вече свикнах да оставам сам!

Любов! Мечти! И болка! И надежда!
Светът се сгромоляса върху мен!
Илюзии! Страдания! Копнежи!
Безкрайна нощ! И дълъг, тъжен ден!

Дали ще можеш всичко да забравиш?
Дали и болката ще преболи?
В миналото нека да оставим
спомени,горчилка и сълзи!

Като вино-гъсто и пенливо
любовта опива. И горчи!
Чашата е празна. Срамежливо
счупена на две сега лежи!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много тъжно, но истинско и силно! Браво, Гога!
  • Трудна за преодоляване болка. Хареса ми стихът ти, Гога!
Предложения
: ??:??