13.11.2008 г., 15:36 ч.

Измамен свят 

  Поезия » Философска
1158 0 10
Измамен свят - подъл и безчестен,
измамен и безскрупулен,
с лъскави витрини - за посрещане,
а с парцаливи дрипи - за изпращане...
Безвремие, пари и лицемерие,
с това е заобиколен светът.
И птиците дори са обезверени,
не пеят сладко и не спят...
А в полета им е презрян света!
Човещина ли - няма - а сърцата -
в рани и лъскав разкош по телата!
А в черупките на душата -
вещи - позната наслада,
намигат от ъгъла сив и
студът само властва - опива!
Лъжовен, неискрен, печален,
но който му трябва слава,
в грешка живее печатна,
но това е цветът на парата,
белези - рани в душата
и фалш е лъскавината!







© Калина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??