18.06.2013 г., 11:29 ч.

Измамно безнадежден свят 

  Поезия » Гражданска
269 0 0

О, колко безнадежден  ми изглежда този свят!
Навсякъде неистините си човек чете...
Измамите сред хората не спират да текат...
И няма кой с метла заразата да измете!

Не зная има ли едно местенце на света,
където  всичко в него да е чисто като в храм,
 а и за съседите похвални думи да гълчат,
и като в приказките "хепи енда" да е там...

Аз гледам даже фактите от Стария завет,
където пише как Каин убива своя брат,
защото братът му вървял от него по-напред!
Така че нашите предци отдавна   се ядат?!

За други двама братя, пак от Стария завет,
ще спомена с измама как си  сменят  първенството...
Така че даже Първобитният е бил проклет,
напук на свойта  чест, любов и родно братство!

Със тези примери аз искам тука да покажа,
че злото ни не е родено тук от вчера.
Дори и Господ се е мъчил с нас, да ни накаже,
но винаги и срещал хорската завера...
 08.11.2012г. София


© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??