2.02.2022 г., 0:39 ч.

Защото теб те има 

  Поезия
383 7 16

Измислям ти различни имена –

понякога кръщавам те на бури,

на облаци, градушка, на вълнà,

на чувствата, които в мене будиш.

Кръщавам те любов, тъга и смях,

от цялата планета те събирам.

Понякога те търся в шепа прах,

понякога, обичайки, умирам.

Но винаги се влюбвам точно в теб

и просто те написвам отначало,

измислям си безоблачно небе

за да съм твоя и невинно бяла.

Намирам те във капчица роса,

и в топъл дъх в студената ми зима

и вярвам безрезервно в чудеса,

единствено защото теб те има.

 

 

© Деница Гарелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??