27.03.2007 г., 9:49 ч.

ИЗНАСИЛЕНА 

  Поезия
887 0 2

ИЗНАСИЛЕНА


Върви дете, 13 годишно,
все още неоформена жена.
Върви щастливо с мисли детски
и гледа ведро на света.


Къде и как, кога се появи,
от мрака мъж жесток,
снагата детска мигом оцени
и пъклен план скрои.


Горкото малко, слънчево момиче...
милото ранено, малко птиче...
горко детско тяло осквернено...
невинно детско сърчице ранено...


Как ще живее веч' това дете?
Ще ли има вяра във доброто?
Щастие ще има ли за туй сърце,
или щастието го прогони злото?


То ще порасне, дума няма.
Жена ще стане, фина дама.
Живота си в ръце ще хване,
каквато иска, тя ще стане.


Но... споменът за това събитие
не ще се заличи от паметта и,
най-светло бъдеще и битие,
не ще изтрият похотта МУ...

 

© Илиана Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??