8.12.2006 г., 4:31 ч.

Изнасилване 

  Поезия
862 0 3

Тъгa съзираш във очите й,
че нещо преживяла е, личи...
И винаги, когато я попиташ,
тя само се усмихва през сълзи.

 

А спомени отварят й клепачите,
когато се опитва да заспи,
във сънища кошмарно здрачни,
Той идва да я навести.

 

Тя вижда още в ъгъла
как той притиска я с ръце,
че е приятел неин, бе се лъгала,
сега му виждаше и другото лице.

 

Тя вижда още перлите как падат
по разголената гръд...
А нишката им, скъсана от него -
от ужаса претръпнали, пищят...

 

Тя сеща още кървите
по устните, захапвани със грубост,
а ноктите и чупят се от дърпане,
от дърпане, довеждащо до лудост.

 

Отчаяна безпомощно го блъска -
във викове облича се страхът,
ръката му по тялото и плъзга,
под дрехите да търси плът...

 

Сега я имаш - твоя е, такава,
оформена от множеството случки,
ала не знаеш, че е малко благодарна,
животът да се пази я научи...

 

 

© Татяна Начкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Странно... не виждам коментар относно самото произведение... Татянка това е едно от най-добрите стихотворения, които съм чел до сега - regards!
  • Лошко я е натиснал и лошо му се пише )
  • Ако това е цената,която тя плаща за тези грешки...искрено съжалявам!
Предложения
: ??:??