26.07.2008 г., 21:17 ч.

Изповед 

  Поезия » Любовна
674 0 1

 ИЗПОВЕД

Да те сравнявам с хляба грехота е,
но аз не виждам друго със какво.
Днес влюбено душата ми мечтае,
без тебе дните ми не са живот.

 

А ти си като пролетта красива,
сама си роза и във мен цъфтиш,
но щастието с мъка се покрива,
че може с вятъра да отлетиш.

 

Отлитат с времето и дните земни
към бъдни и премъдри часове,
а аз - миг от вечните проблеми -
съм чашата с горчивото кафе.

 

Над нея все се взирам и гадая,
а мислите ми тъжни са, защо?
Да те сравнявам с хляба грехота е,
и ти си грешна, а не Божество.

 

© Теодор Шамлиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??