4.11.2009 г., 2:11 ч.

Изповедта на един моряк 

  Поезия » Любовна
640 0 2

Фенерът на кърмата заблещука,

 такава тъмнина в морето тихо,

 порязани, звездите накуцукваха,

 обрулени от силата на вихъра.

 

И в рулер се въртяха небесата,

 превърнати в раздрипано перде,

 и там съзрях звезда, бе ти едната,

 която този свят ми бе отнел.

 

И в бинокъла оставих моите длани,

 и като змии оставаха те там,

 очите ми издиряха избраната,

 но след обхода пак оставах сам.

 

С очите си я търсех, но къде е?

 Момичето си искам, где е то?

 Сълзите ми са тежки като бреме,

 изплакани напразно. Но защо?

 

 

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??