23.11.2022 г., 12:37 ч.

Изречено на Български език 

  Поезия
795 2 4

... понеже много книги съм прочел,

и – ужас! – доста книги съм написал,

взе да се сбъдва крайната ми цел –

със всеки ден превръщам се във мисъл.

 

Във Фейсбук всеки ден ви я чета.

На мен ли само чини ми се скучна?

Додето я записвам на листа,

не знам какво в душата ми се случва.

 

Невям за мен си мислят, че съм луд,

младоците във Българското слово?

Пък аз населвах с обич – и уют! –

и тишините в своя топъл говор.

 

Една ли адска болка премълчах?

Какъв ли смисъл имаше – да викам?

Изядох точно сто горѝ пердах! –

че Истината бе ми на езика.

 

Не знам дали бе Вечност, или миг? –

вървях пречист в словесните си друми.

Аз! – който на чист Български език

изрекох с Обич Божиите думи.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??