Измисляйки си идеал,
те правят се на твърде интересни
и говорят за потенциал,
покриващ техните претенции.
Бяха някога наречени критици
и възвишено ковяха думи,
не за социум и политици,
а за пеперуди и парфюми.
Превърнаха се в почетни педанти,
плесниците на грозно време,
потъпкваха идеи и таланти,
протягаха ръце – очи да вземат...
© Две Всички права запазени