12.04.2020 г., 17:20 ч.

Изящество струи 

  Поезия » Строги форми
1001 1 2

Изящество струи от тебе, чар.

На феите дете, с природен дар,

вълшебство чисто в тебе се таи

и пошлостта избягала стои

зазидана от завистлив товар.

 

Снага и лик рисувани със жар

напомнят на Венера и Ищар,

но теб те има днес и се брои

сегашното... изящество струи.

 

Шедьовър нов във този свят престар

със младостта си носиш щедър цяр.

От светлината мрака се бои

и планове дори и да крои

ще бъде падналият, жалък цар

пред теб, Звезда... изящество струи.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??