16.09.2014 г., 0:44 ч.

Изящното е твърде грубо... 

  Поезия
697 0 8

... за начина, по който ще ме любиш!

 

Гали ме с поглед; казвам се Желание.
Косите се вълнуват - нежна пяна,
кораловото им отпий ухание
и мислено се потопи. Да, плитко няма.

Разстилат се по раменете, ти ги следвай,
открий къде е тайният им пристан;
там почва остров, тих и неизследван,
в недрата му мусонен дъх таи се.

Очите ти способни са да го повикат
и ще го сторят - надълбоко се заражда,
едно след друго възприятия помита,
но ти не спирай, пътят продължава.

Поглъщай ме извивка по извивка,
разпалвай се, а мен възпламенявай,
накарай ме да сетя, че ме искаш,
по кожата ми фини перли разпилявай.

Гальовност, страст; с художнически усет
наслагвай на безумието ми нюанси...
Крещя без глас, утихвам; устни в устни,
сакралност, съкровеност, тайнство.

© Таня Донова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??