Жабо жабке, късолапке!
Ти на всички си известна
и си много интересна!
Със зелена пелеринка,
с бутчета на балеринка,
със очи като легени,
влажни - като на елени,
със уста интелигентна -
сякаш е на президента!
Ту мълчиш като сърдита,
ту си много гласовита;
ту едва едва се влачиш,
ту два разкрача прескачаш!
Мислиш се за хубавица,
подходяща за царица!
При това си и полезна!
А пък който те погледне
казва:
- Скривай се в лехите,
да не си ми пред очите!
Може и да си полезна,
но не ща да те погледна!
© Ангел Чортов Всички права запазени