9.05.2014 г., 16:25 ч.

Жажда 

  Поезия » Любовна
844 0 8

 

 

Солени устни? Сълзи ли са текли

от моите пресъхнали герани?

Цял ден ли е изминал? Месец?! Век ли?!

Защо кървят зарасналите рани?

 

Защо е всичко пак като тогава?

Нима отново буря се заражда?

На мястото на извора – жарава!

С какво да утолиш такава жажда?

 

По-дивна и по-истинска от жрица,

от слънчева дъга дори по-ярка,

изгрява в мойте пламнали зеници

една невероятна нестинарка!...

 

Танцува тя в жаравата пред мене.

Танцува и навътре ме подмамва.

И цялата земя под мене стене.

И цялото небе над мене пламва!

 

Възкръсва пак познатата магия

в сърцето ми, за обич закопняло.

И как от този поглед да се скрия

или пък от прекрасното ù тяло?!

 

И трябва ли? От щастие да бягам!?

Защото са такива правилата?

Защото май ми повече приляга

да бъда все жених на самотата?!

 

Не, този път наистина не мога!

И даже нямам в себе си куража

да бягам от танцуващия огън

и сам от любовта да се откажа.

 

Главата си в жаравата заравям

и сякаш че разпятие прегръщам.

И в този миг сам Бог ме благославя,

защото в птица-феникс се превръщам.

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се, че открих тая Поезия!
  • Днес ти си моето попадение на поет, чийто творчество не трябва да се подминава! Браво, с такама лекота строиш стихотворението, както майстор-зидар къща за изгората си! Аплодирам те!
  • Харесах!
  • Много ми хареса!
  • Невероятна чувственост и внушение!!!
    Няма грешна любов, защото сам Бог ни я праща!!!
    Поздрави!!!
  • Изящна поезия!
  • Чавдар, наистина има двойна доза категоричност в стиха ти! Пожелавам ти да имаш смелостта, написаното да не остане само в сайта! Харесах!
  • Браво!!! Много се радвам, че попаднах на теб и поезията ти!
Предложения
: ??:??