Въртележките на двора
ту на ляво, ту на дясно се въртят.
Вятърко на воля с тях играе,
перките ще изхвърчат.
А пчеличките жужукат,
там край шадравана малък.
Жадни за водица тичат,
пек голям мори и тях.
Слънцето с усмивка жари,
веч тревичките попари,
а цветенцата красиви
клюмнали главици натежали.
Бързо всички в басейна,
там спасение да дирим.
Нека слънчо да разсърдим,
че да хукне към баира.
© Елена Всички права запазени