29.10.2013 г., 21:09 ч.

Желание 

  Поезия » Любовна
719 0 2

ЖЕЛАНИЕ


Нека да се срещнем във съня,
моя невиждана, далечна и любима... 

Да чувствам силно пулса и дъха на твоята душа...
Как понякога болезнено изгарят ни съмненията и страха...
Затова нека ги оставим настрана и да се срещнем тази вечер във съня!...

 

Нека се срещнем във съня...
Далеч от мнения, викове и суета...
Нека тази вечер да се срещнем в съня...
Там някъде далеч - до изгрева и до брега...
Нека да се срещнем във съня!...

 

Не помръквай! Лицето си не крий! И не плачи!
Там ще дойда, обещавам!... Ще бъдем само аз и ти...
Букет от бели рози ще ти подаря...
Любовта и душата си пламенно ще споделя...
Нека да се срещнем във съня!...

 

Нека срещнем се в съня...
Скрити във прекрасен свят - да чувстваме дъха си...
Да чуваме неземна музика, небето да трепти
и в лазурни снопове от светлина,
нека се докоснем нежно във съня...

 

Нека да избягаме там някъде далеч, в съня...
Там, където разбиват се вълните,
там ще те чакам, на скалите, над брега,
сред капки пяна, въздух, хладен камък, пламък и вода -
да срещнем заедно новата искра на утринта...

 

Но не плачи... Можем да останем там завинаги -
в безвремието, във вечността...
Сред мирис на море, ръцете вплетени...
Нека да гледаме безброй изгреви и залези, унесени...
Нека да се срещнем тази вечер във съня!...

 

Безкрайността и любовта нека да се слеят...
Очите да греят от звездите, устните ни да се смеят...
И ние - в полет волно устремени - в небето да се реем...
Отново и отново да дишаме свободно любовта...
Нека тази вечер бъдем заедно в съня!...

 

Как искам сега да се срещнем във съня...
Далеч от шум, неволи, мизерия, страх и суета...
Вълните, вятърът и птиците да пеят...
Ще те чакам там - усмихни се, облечи се в бяло и ела!
Ела! Нека да се срещнем във съня!...


28-29.10.2013

© М В Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И аз като Вихра...
    Много мое усещане в този стих.
    !!!

    ПП Колко жалко, че има над 200 посещения и след Вихра никой не е казал нито една дума за този силен, красив стих...
    Радвам се, че прочетох!!!
  • Разплаках се още в началото, Милен. Върна ми красив спомен, върна ми силата на чувствата... Благодаря!
Предложения
: ??:??