27.08.2011 г., 9:49 ч.

Желязна броня 

  Поезия » Философска
855 0 2

Желязна броня ме обвива,

в желязна броня аз кървя

и моята незрима рана

расте по-бързо от страха.

 

В желязна броня аз живея,

навярно в нея ще умра,

че никой няма да пролее

дори престорена сълза.

 

Но в моята желязна броня

разбирам толкова много за света,

останало умело скрито

зад параван заразна суета.

 

Във кръв се валя детско тяло

и вятърът завива го със пръст,

а върху спуканата стара броня

се различава грубо нарисуван кръст.

 

© Вангел Куков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Наистина звучи убииствено!!! Чела съм доста произведения, но това... хубаво е !!!
  • Силно! Споделям! Поздрав и благодаря!
Предложения
: ??:??