23.02.2012 г., 11:13 ч.

Жена 

  Поезия » Друга
569 0 1

Обичай ме такава, каквато съм!
Не се опитвай да ме разбереш -
не можеш.
Защото и аз не мога
да се разбера...
Така е. Защото съм жена.
Веднъж съм светла,
като пролет бяла.
Друг път съм студена,
като зимна хала.
Понякога съм топла
и набъбнала
като благодатна есен,
а друг път - огнена и жарка,
като лятото горещо.
Понякога съм тайнствена,
като небесната луна,
друг път ярка и изгаряща,
като стоплящото слънце.
         ............
Мъже, не се опитвайте
да ни разбирате
,
не се опитвайте
да ни променяте!
Няма да можете!

... Ние искаме
единствено и само,
да ни обичате!

© Валентина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??