8.03.2009 г., 16:49 ч.

Жена 

  Поезия
480 0 1

~ ЖЕНА ~

 

Жената е

вода и нежност,

безкраен светъл

послеслов,

очите и са

бряг и вечност

с дъх

на изгаряща любов.

Снагата и –

бреза висока,

в небе

подирила живот,

нозете и –

красива сянка,

открила своя път

суров.

Със длани

леко те докосва,

със устни

шепотом мълви,

да я обичаш е изкуство,

да я забравиш –

ще боли.

Жената е

пътеводител

към добротата

в този свят,

сърцето и

във огнен ритъм

владее всеки

кръговрат.

 

Да пием, друже,

за жените,

за красотата

на мига,

във който сбъдват се

мечтите

и всяка мисъл

е Любов.

~ ~

Честит 8-ми март на всички, с които ме срещнаха стиховете ми, публикувани на сайта на Откровения! Мили жени, творци, бъдете живи, здрави и безкрайни като необятния свят на вечните поетични търсения, обичайте всеотдайно и ежедневно и нека ви отвръщат с много любов, топлина и нежност!

Искам да поздравя с този стих специално Таня Мезева, Гергана  Динева (despod) и моята съименничка Елица Ангелова! - :)

 

© Елица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Написала си съкровище!!!
    И със закъснение - честито и на теб!
    Бъди муза за цял живот - обичана и обичаща!
Предложения
: ??:??