8.03.2011 г., 20:36 ч.

Жена 

  Поезия » Оди и поеми
724 0 2

Жена, жена, красиво цвете,
печално - нежно или със бодли,
но обич са заслужили и двете,
но и от двете може да боли...

 

Жена, жена, гръмовна буря,
възникнала от ясното небе,
къде да търся аз за нея сбруя,
щом в своите окови ме зове?

 

Жена, жена, една кралица,
надвиснала над всеки мъдър крал,
че тя единствена е и върховна жрица
на вечния живот - роден от кал...

 

Жена, жена, дарявам цвете
и символ да е то за красота,
щом тъй присъща тя е и за двете,
красива в утрото - разцъфнала в нощта...

 

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, това е жената!
    Поздравления!
    "красива в утрото - разцъфнала в нощта..."!
  • От сутринта съм прочела около десетина стиха от сайта. По-нескопосан от този не видях. "Жена, жена, красиво цвете, печално-нежно или със бодли" ? Добре, че 8 март е веднъж годишно.
Предложения
: ??:??