6.10.2007 г., 21:35 ч.

Жена (Хера, Клеопатра, Ева) 

  Поезия
706 0 9
На Зевс в постелята съм спала
(и върху облаците стъпвах леко),
на смъртни вечността съм крала
(между човек и Бог е винаги далеко).

Бях царица до последната година
(в безвремие се губех и се пропилях),
пред очите ми и Рим загина
(една самотница, но оцелях).

От ябълката на познанието отхапах
(сладко-лепнещ е скандала),
пред икона себе си оплаках
(на Рая същността съм дала).

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??