15.05.2017 г., 8:34 ч.

Жената, която прилича 

  Поезия » Любовна
493 1 6


ЖЕНАТА, КОЯТО ПРИЛИЧА

 

На Ивана

 

Отива ѝ всичко! Цигарата,
чашата с вино..., нощта...
Отива ѝ всичко! За жалост,
и тя си отива...Сама!

 

Тя тръгва на някъде... Губи се,
в мъглата на мойте очи.
Развяла до буря косите си,
красиво си тръгва... Вали!

 

А капките, сякаш куршуми,
се впиват в моята плът.
Тя тръгна без сбогом..., без думи,
и така се превърна във път!

 

Оттогава пътувам с надежда,
да срещна във нечии очи,
жената, която прилича,
на всички красиви жени!

 

Емил Стоянов

 

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??