5.01.2023 г., 6:39 ч.

Жената от огън и момчето от лед 

  Поезия » Философска, Свободен стих
233 1 0

Жената от огън и момчето от лед

 

Тя е жена, сътворена от огън
Той е момче, нестанало мъж
Замръзнал насред свойта самотна вселена
Излъган, захвърлен, миришещ на дъжд.
Видяха се няколко пъти
и нищо, не се случи между тях.
Тя танцуваше в стихия гореща,
а той в разпятие топеше
замръзнала плът.
Ще бъдат ли някога заедно - момчето от лед, жената от огън.
Ще рискува ли да бъде локвата,
която да пресъхне в огъня.
Жената от огън живее със смисъла
да разтопява мъжки ледени сърца
Момчето от лед не знае живее ли, непознал любовта.
За жената от огън е все едно,
как живеят момчетата от лед.
Неугасими са нейните пътища,
гледа само напред.

 

© Доротея Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??