19.03.2009 г., 1:50 ч.

Жената в ножиците 

  Поезия
697 0 7

За онези рози ще ти пиша.
Нечервените.
И за  миговете
в целофан.
Поредните.
Подредени кадрово
в очите ù.
По колода същите
като предишните.
Тя не даде всичко.
Нищо не си взе,
освен -
цигарите...
         И вазата.
От онези рози,
нечервените.
Безлистните.
Със ръце от ножици
прегърна времето.
Скъса се пространството
в пределност.
Намери я - изгубена.
Изгуби. Прозаично.
Както другите
и другите... и чуждите.
И немигновено 
Тя превърна се
в старата.
Обичта, която вчера
си рисувал по прозорците
с пергел от ред,
начало, край
и  нечервено.
Върна и хвърчилото на лятото.
Цветни стъклописи
посолиха вятъра.
Вчера беше боса
като Първата.
Вчера беше повече от всякога.
Джема...
той не е сърцето ти.
Той е пулсът.
На усмивки,
театрално скрили
страховете,
от бодли,
които хапят чувства
във изричане.
Страхове.
От... За
Жената в ножиците,
която ще обича,
някога...
дори неистински.

© Киара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • има една картина на Куш
    ушетата на ножици са мъж и жена
    с това асоциирах

    хареса ми
  • Джема...
    той не е сърцето ти.
    Той е пулсът.
    Лелеее,неимоверно си права!
    Поздрави и прегръдки!
  • Благодаря,че прочетохте.

  • Дааа...
    Киара пак си е Киара!!!
  • елате и четете бе, хорааааа!
    тук е наслада и...

    благодаря!
  • Кеф!
  • Харесвам много стила ти е на писане.Много си различна.Стиховете ти винаги са чувствени и интересни!Минавай по-често!
Предложения
: ??:??