28.01.2018 г., 19:10 ч.

Жених 

  Поезия » Хумористична
667 0 2

 

Жених

 

Дявол черен и рогат

бе дошъл от Ада

да си търси в този свят

той девица млада!

 

Обикаляше в нощта

барове, кафани,

ала никаква мома

не можа да хване!

 

Запозна се със една

руса хубавица.

Тя седеше си сама

и ядеше пица.

 

Той поръча и шише

водка карнобатска.

„О, благодаря, момче“

рече тази мацка.

 

После няма и за час

тя изпи шишето.

„Дявол си, познавам аз“

рече на момчето.

 

Дяволът зашеметен

бързо си излезе.

Бе до крайност възмутен!

Другаде ще влезе

 

да си търси той жена

хубава и млада,

ще я грабне след това

да я води в Ада!

 

Влезе в някакъв локал

и във миг съгледа„

мацка със копринен шал

как във него гледа.

 

Взе бутилка, чаши две

и при нея седна.

„Да поръчам ли мезе“?

И нежно я погледна.

„Кво мезе бе, тарикат?

Още две шишета

вземи, но да е “Мускат“!

Стига с тез мезета.

 

Стана и излезе вън

въздух да поеме.

Всичко беше като сън.

Само губи време!

 

В следващия бар видя

друга сладурана.

Той във миг я пожела,

за ръка я хвана

 

Ноктите и в ален лак

устните с червило!

Как да се не влюбиш? Как?

Мацка-хубавило!

 

Тръгнаха си сутринта

весеели, щастливи!

Тя го хвана за ръка

„искаш ли ме милии“?

 

Вдигна си полата-я,

мъжки атрибунти!

Беше мъж, а не жена.

Абе тути фрути!

 

Хукна Дяволът във бяг

по далеч от нея.

Ще се спре във Ада чак

и не ще посмее

 

да разкаже как веднъж

търсил си мадама,

ала вместо туй на мъж

хванал той салама.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Някой сполучливо сравни земното ни битуване с ад- по- страшен от истинския...
  • Гоше, и дяволът така няма да си намери жена, като все попада на неподходящи. Усмихна ме!
Предложения
: ??:??