26.07.2016 г., 9:55 ч.  

Женските мечти 

  Поезия » Любовна
274 1 0

Страхът те призовава на дуел,
когато любовта остава в сянка,
Искаш някой, който да е смел -
не искаш да си нечия държанка!

Мъж е, който чувства не пести
и истински до дъно те обича.
Мъж, с когото времето лети
е този след когото тичат...

Мъж е този, който на дела
за тебе и земята преобръща.
Този, който в бедност и в беда,
крачи с тебе, без да се обръща.

Мъж е този, в който няма страх,
ни от злоба, нито от брътвежи.
Лесно в любовта настъпва крах,
когато си във близост до невежи.

Условия, лъжи и думи празни -
нещата на съвременното днес.
Любов на заем и усмивки мазни,
за вярна обич гладуваш, като пес.

Надежда не губи, ще го познаеш -
той сам ще те потърси, но уви...
Истинския мъж, от мен да знаеш
е само плод на женските мечти.


01-07-2016

© Надя Уорендър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??