Там, високо в планина, сред българска гора,
се събират заедно моите българи, братята
със свойте семейства, със свойте малки деца,
един сбор на българите, сбор на българщината!
Пак, отново и тази година в старата гора,
която някога хайдути народни сбирала тя.
Хайдутите, който бяха закрилници на народа,
вдигнали оръжия срещу на българите врага.
Сега отново там сбират се хората сега,
мойте българи с песен и усмивка на уста
С народни носии български от цялата страна,
тук се срещаме българите, среща на обичта.
Па писне гайда и захванат нашенски хора,
заедно са всички българи, хванати ръка за ръка.
Играят и пеят народни песни, веселят се от душа,
че и сърце им скача с нозете, а душата е щастлива!
А Апостола на българщината е за тях награда,
за най -заслужилия българин, сътворил нещо от душа.
За своя народ, за своята България, за родината,
той е съвременният войвода, борец за правдина!
© Валентин Миленов Всички права запазени