9.12.2007 г., 15:46 ч.

Живей, приятелю 

  Поезия
813 0 3

Живей, когато си на върха
или паднеш от него след това
и вместо протегната приятелска ръка,
усетиш нечий нож в гърба.

Живей, от щастие или тъга,
невиждайки смисъл в своята съдба.
Вдигни се,  живота къс по-къс събери
и пак напред тръгни.

Живей, крачейки опасно по ръба,
от хорски думи наранена е твоята душа.
В живота всичко е една борба
макар да няма победител след това.

Живей, последни сили намери
и на всичко се засмей,
напук, приятелю, живей.

© Тина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??