29.04.2024 г., 19:33 ч.

Живея просто като всички 

  Поезия
95 2 3

ЖИВЕЯ ПРОСТО КАТО ВСИЧКИ

 

... тъй както мравката щипука – и дългия ми път сече,

и пожелава ми наслука, и на добър ти път, момче! –

на „ти” със хорица и птички, всеопрощаващ и смирен,

живея просто като всички, и – както казват, ден за ден,

и изгревите идат – светли като тибетски мъдреци,

 

и аз превалям километри, поел в енергиите „Ци”,

ненавист, злоби и омрази загърбил със премислен жест,

дано пък утре Бог ви пази! – щом като аз не смогнах днес,

да легна и да спя, тъй хрисим, дете под звездния покров! –

защото този свят крепи се на простото словце – Любов.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??