16.07.2010 г., 12:06 ч.

Живея в свят на приземени хвърчила 

  Поезия
602 0 10

Живея в свят на приземени хвърчила

и птиците отдавана са влечуги...

Небетата престориха се на земя,

а в тях поникваха лилави теменуги...

 

И тоя свят, вродено изродлив,

ме гали с потна длан – пиян комшия.

Разкъсан спомен,  спящ, но още жив,

от детството усмивки да съшия.

 

Две чанти свят, тежат ми като гроб.

Камбанените кули ме придърпват -

от восък да си сътворя живот,

от вяра да си донаправя църква.

 

Живея в свят – и той живее в мене,

по-уличен и шарен от палячо.

Единствено врата ми е потребна

да хлопна силно и да се изплача...

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??