10.01.2006 г., 17:33 ч.

Живот... 

  Поезия
823 0 1
Животът е една лъжа,
често страдах,
но и никога не ще забравя
тая зла съдба,
която ме събаряше и поваляше
колкото и да е лоша тя.

Животът е една лъжа,
и малко сбъдната мечта
на всички деца,
колкото и зъл да е света.

Животът е една лъжа,
поднася ти неочаквани неща
и понякога сбъднати мечти,
но и много сълзи.

Животът е една лъжа,
карани да страдаме
и дори да пропадаме
и пропиваме.

В живота ти сама оставаш
и много преживяваш,
колкото и да не повярваш,
и не трябва да съжаляваш
за своите постъпки,
колкото и да са дръзки.

Живота често кара ни да страдаме,
и да се проваляме,
защото той предначертан ни е може би,
колкото и да ни боли.

Живота е една лъжа,
защото ти забравяш го това
и в миг се вкопчваш в него,
но забравяш,
че жив от него няма излезеш.

Животът предразполага ни
в различни обстановки
и най - различни уловки.

Животът е изпълнен с тъга,
животът е изпълнен с мечти,
животът е изпълнен с лъжи
на който на някои тежи.

© Илияна Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Животът е прекрасен бих казала аз...Въпреки,че ни изправя пред хиляди изпитания...Но ние не страдаме заради съдбата или живота,а заради самите нас зариди собствените си грешки...Трябва да се поучаваме от грешките си и да не ги повтраяме,за да живеем добре :о)
Предложения
: ??:??