17.11.2010 г., 11:09 ч.

Живот 

  Поезия » Философска
468 0 0

Ж И В О Т

 

Жалко,

 

че ме каниш за съдник -

 

съдбата изигра ни лоша шега.

 

Аз не съм мисъл,

 

избрала свой спътник.

 

Ти не си моята

 

пътеводна звезда.

 

 

 

Нелепо е,

,

че ме мислиш за смисъл

 

на живота,

 

в окови пленен.

 

Аз съм крехка

 

прекършена птица...

 

Ти не си ангел-пазител

 

за мен!

 

 

 

Излишно е

 

да се славим с начало,

 

който е слаб,

 

си нарича свой ден.

 

Ние сме минало свършено

 

поостаряло...

 

А животът измислен

 

не е съвършен.

© Събина Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??