17.08.2018 г., 20:09 ч.

Живот 

  Поезия » Философска
229 0 0

 

Здравейте господин живот,

Къде си мислиш че отиваш,

защо си тръгнал в галоп

и бавно сякаш ме убиваш.

 

Какво му трябва на човек.

Любов и малко вино,

и спомени, натрупани поне от век

в житейското казино.

 

Суетни сме си хората, нали

и суетата ни убива,

и макар вината да боли,

ние винаги ще сме такива.

 

Животът ни е само миг

и този миг е много време,

и никой не е толкова велик,

че някой за тебе да му дреме.

 

Но виж, разбирам те и теб,

и ти си имаш план за всеки,

затуй използвай го, човек,

да трупаш спомени  вовеки.

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??