17.06.2020 г., 10:28 ч.

Живот 

  Поезия » Философска
593 2 4

 

И какво е животът:
три листенца надежда,
твойте стъпки да гоня
из пустините нежност.

 

Ех, какво е животът -
двойна клетка за луди
и разголена болка с
белези от заблуди..

 

Виж, това е животът...
утре, вчера ги няма.
Днес е вечна Голгота,
истина и измама.

 

Та нима е животът
за смъртта ни ваксина,
щом сълза си докоснал,
в нечий сън ще те има.

 

В нечий писък самотен
ще си въглен от спомен.
Да, това е животът -
да си (с)късаш хомота.

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви от сърце!!!
  • Живот... понякога е с четири листенца , но да "белези от заблуди"
  • Чудесно стихотворение!Напълно съм съгласна с мнението ти,Михаил!
  • Чудесно!
    Да това е животът! Поздравления!
Предложения
: ??:??