29.11.2022 г., 9:26 ч.

Живот 

  Поезия » Философска
195 1 0

Бях вече поотминал аз

на попрището жизнено средата

и вече бях изпитал страст,

разлъка, ярост и разплата.

 

Жени и вино, и купони

отминаха като експрес.

Простатата ми ме подгони,

от работа изпитах стрес.

 

Смачкан, жалък, умърлушен,

ударен с мокрия парцал,

във битие бездейно сгушен,

накрай света се бях наврял.

 

Отивах си ей тъй, мърцина...

Тогаз прозрение ме трясна.

Написах стихове дузина,

при туй със скорост бясна.

 

Макар и попреминал времето

на бурни страсти и неволи,

отново със със крак на стремето,

но все се питам аз-защо ли?

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??