29.11.2007 г., 23:10 ч.

Живот 

  Поезия
584 0 1

Животът, зная, прост е,
но всичко с пот се постига!
Искаш, искаш... а все не ти стига.
Ако нещо можеш - Взимаш,
ако нещо имаш - Даваш!

Нечовешки усилия се изискват,
за да живееш нормално...
Но ти ще успееш, ако просто съумееш
това изкуство да овладееш!

Малко амбиция трябва да имаш...
Малко вяра за успех и малко помощ!
И може би един ден усмихнато ще кажеш:
"Зная аз за какво  се борих цял живот!"

И истина ти казвам,
ако искаш слушай думите ми.
Не живей, за да си Нещо!
Живей, за да бъдеш Някой!
Защото в тези трудни времена Неща има  много,
а малко са тези, които с гордост се наричат Някой !

© Красимира Петровская Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много кураж има в това,което си написала!Браво!Надявам се и ти да го мислиш!Поздрави от мен!
Предложения
: ??:??