16.11.2007 г., 23:35 ч.

живот без време 

  Поезия » Философска
955 0 2
Времето те разболява,
времето лекува.
След време ще умреш,
след време нов живот ще се роди!
Чувство старо в теб може да се
                                     прероди!


Времето е болка,
времето е радост,
времето е младост,
не след време се превръща в старост.

Времето е сила,
време се нарича и безсилие,
времето възможности ти дава,
но след време ти ги взима,
днес е лято, а пък утре зима!

Живот без време е мечта,
живот без време е награда
            за безвременна тъга!

Живот без време, с други думи,
се нарича смърт,
стоиш и чакаш, но не знаеш
ти какво,
живот без време се нарича драма
без артисти,
национализъм
без своите шовинисти.

Времето е рана,
времето е забрава,
След време идва позволение,
но времето познава
и забрана!

Времето е прошка,
а може и омраза!

Само с време се наказва,
защото всичко друго
с времето минава!
Но само времето като
понятие си остава!

Времето те смазва,
но времето те и спасява.
Помита те със пълна сила
и пак към теб се устремява!


06.10.2005г

© Божана Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно е, много ми хареса, философско и дълбоко,поздрави и 6.
  • Радвам се , че си тук Жанка-Божанка.
    Липсваше ми твоята лъчезарност.
    Хубаво стихотворение.С обич за теб.
Предложения
: ??:??