-5-
Англичанинът Крамер
побългарен и щастлив
се бавно изправя
и на чист български тоста реди.
Няма неизстрадано щастие!
Крамер с нас белята си взел,
вече е с присадена българска краста,
на всичко знаещия национален модел.
Защитава страстно пространството лично,
за всичко до край може,да спори,
Шибил му пробутва тема за Ницше,
но той за всичко е нон стоп отворен.
-Това,което е тръгнало,да се навежда,
помогни му,да се сгромоляса,
по-добре смърт от сляпа надежда,
пълна с бълнувано стряскане.
Пушкин е по-толерантен,
но по принцип е на същото мнение,
в позата на противно изчакване,
обречеността да потъне в забвение.-
"Какво нечувано коварство,
полумъртвеца да тешиш,
възглавките му да държиш,
в тъга да го поиш с лекарство
и да въздишаш поглед свел,
кога ли,дявол би те взел?"
-С тебе съгласен съм братко,-
Шибил отново го провокира,
-но дай нещо по-гениално и рядко.-
Крамер с готовност цитира.
"И опитът е син на трудни грешки,
а геният на парадоксите другар."
-Колко велика,трагична и смешна
може да се окаже всяка съдба...
Горки вдъхновяващо казва;
"Човек,това звучи гордо!"
да,но само този,що се доказва,
а не скача при първа възможност зад борда.-
Продължаваме,да спорим и пийваме,
нашето пътешествие продължава с нас,да върви,
темите сложни месим с наивни,
докарващи ни често смях до сълзи.
Алкохолът размекнал ни мозъците,
отваря бетонирани граници
и ние разделили се с прозата,
поемаме на поезията по прашните страници...
Яхнали Росинанти,Буцефали,Шарколии,
превръщаме ги на мига във Пегаси,
прелитаме с тях над червените линии
и попадаме в непознати пространства.
Ушите жужат,очите ни парят,
скоростта е Велика,Огромна,
вдишваме Гравитация заедно с Памет,
издишваме лоялност и спомени.
Настоящето,в нас вътре остава,
ние живеем,движим се във него
на крилете на милиарди октави,
издухали нахалното Его.
Комуникираме телепатично,
няма мисли,само вибрации,
справяме се отлично
в тази Безкрайност без дистинации.
Всичко е Тук и Сега,
аз и ние сме всичко,
Господ чука на нашата врата,
самата Любов ни обича.
12.04.2024г.гр.Свищов
следва
© Красимир Кръстев Всички права запазени