17.11.2017 г., 13:29 ч.

живот во темнина 

  Поезия » Философска
203 0 2

 

Ми се случи живот во темнина

темни очи во темна соба

најпосле темнината ме заведе

го оставив минатото да спие

во својата скршена колевка

последната голтка кафе

ја испив со сеќавањето на тебе

ова е живот во темнина

тука нема место за луѓе родени под среќна ѕвезда.

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??