Животът е нож с две остриета
Може да ти поднесе красива роза,
Но може да ти даде и въже.
Той е начало, но и край.
Той е цялото, но и част от него.
Той е доброто и злото ведно.
Ден след ден, нощ след нощ -
Това е вечен кръг на съдбата.
Красива жена, облечена в златна рокля,
Дългата и коса се спуска като фонтан.
Усмивка сладка, но и коварна.
Това е съдбата, вечната истина.
И единствен неин спътник е живота.
Хванати за ръка, те продължават вечната игра.
Носят щастие и болка, радост и скръб.
И така, накрая човек се пита:
"Какво е това живота?"
Но отговор няма да открие, защото
Животът е всичко и нищо.
© Диляна Неделчева Всички права запазени