15.03.2017 г., 15:22 ч.

Жълтини 

  Поезия » Гражданска
376 0 0

Пикантен интригант

посипва жълтите простори,

наглия клюкар-мутант

със лактите си иска да говори!

 

Жълти  редове се нижат в жълти коридори,

ръсят жлъч във жлъчката на смутен ред,

със интриганта никой няма силата да спори,

жълта схватка със интелигента блед.

 

Интригата в живота винаги е жълта,

интригата инжекцията вкарва със замах,

а жертвите доволни, предоволни гълтат

поредна доза дрога с прежълтелия си страх.

 

Жълтее роден хоризонт

в посърнала, опоскана родина,

водачът е без зъби ортодонт

в страна, където всеки втори е заминал!

 

Под  бледо слънце греят жълти редове,

пикантният пипер разгаря жълти страсти,

със жълто около устата ходят жълти зверове,

а хорицата като няма хляб да лапат жълти пасти!

 

Жълта есен жъне пожълтелите листа,

вятър жълтите надежди гони,

жълти новини са със запазени места,

а прежълтелият читател жълтите стотинки рони...

 

гр. София, 22.09.2016 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??