Пикантен интригант
посипва жълтите простори,
наглия клюкар-мутант
със лактите си иска да говори!
Жълти редове се нижат в жълти коридори,
ръсят жлъч във жлъчката на смутен ред,
със интриганта никой няма силата да спори,
жълта схватка със интелигента блед.
Интригата в живота винаги е жълта,
интригата инжекцията вкарва със замах,
а жертвите доволни, предоволни гълтат
поредна доза дрога с прежълтелия си страх.
Жълтее роден хоризонт
в посърнала, опоскана родина,
водачът е без зъби ортодонт
в страна, където всеки втори е заминал!
Под бледо слънце греят жълти редове,
пикантният пипер разгаря жълти страсти,
със жълто около устата ходят жълти зверове,
а хорицата като няма хляб да лапат жълти пасти!
Жълта есен жъне пожълтелите листа,
вятър жълтите надежди гони,
жълти новини са със запазени места,
а прежълтелият читател жълтите стотинки рони...
гр. София, 22.09.2016 г.
© Димитър Христов Все права защищены